Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης επίθεση εναντίον αστυνομικών στην «καρδιά» του Παρισιού, στην κεντρική λεωφόρο Champs Elysees. Την ίδια στιγμή, δόθηκε στη δημοσιότητα και το όνομα του αστυνομικού ο οποίος έχασε τη ζωή του απ’ την επίθεση.

Οι γαλλικές Αρχές κατονόμασαν τον δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, ως Karim Cheurfi.

“Δεν βρισκόταν στον κατάλογο ασφαλείας και δεν είχε δείξει κανένα σημάδι ριζοσπαστικοποίησης παρά τα πολλά χρόνια φυλάκισης του”, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού, Francois Molins, προσθέτοντας ότι η αστυνομία βρήκε ένα σημείωμα υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος δίπλα στο σώμα του.

Ο 39χρονος ήταν ένας Γάλλος υπήκοος που ζούσε με τη μητέρα του στο προάστιο Chelles του ανατολικού Παρισιού, σύμφωνα με το Reuters.

Η αστυνομία δήλωσε ότι συνεχίζει να εξετάζει εάν ο Cheurfi είχε συνεργούς ή αν ενεργούσε μόνος του.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο AFP ότι βρήκαν αντίγραφο του Κορανίου στο όχημα του δράστη.

Εν τω μεταξύ, τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την επίθεση. Πρόκειται για τον 37χρονο Xavier J.

Ο επικεφαλής της γαλλικής Αστυνομίας δήλωσε:

Όλες οι σκέψεις μας πηγαίνουν στους συναδέλφους και την οικογένειά του, τους οποίους η αστυνομία προσπάθησε να υποστηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο όλη τη νύχτα

Σημειώνεται πως οι βελγικές Αρχές ανακοίνωσαν πως το άτομο το οποίο καταζητούνταν για εμπλοκή στην επίθεση και παραδόθηκε στην Αμβέρσα, δεν σχετίζεται με το τρομοκρατικό χτύπημα και εμπλέκεται μόνο σε υπόθεση ναρκωτικών.