Λίγο μετά την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου που, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε για λόγους ευθιξίας, ο Αθανάσιος Τσολακίδης, προέβη σε δηλώσεις. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του να αποποιηθεί των ευθυνών της συγκεκριμένης απόφασης ο Αθ. Τσολακίδης ανέφερε πως δεν είναι αυτός που υπέγραψε ή πήρε αυτήν την απόφαση.

Θυμίζουμε, πως ο Σύλλογος του 5ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής πήρε την απόφαση για μη ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο και εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου τόνισε:

Έτσι όπως γράφτηκε το δελτίο Τύπου και στάλθηκε, φαίνεται το δικό μου όνομα και τηλέφωνο. Εγώ δεν ήμουν καν εκεί, δεν είμαι αυτός που υπογράφει αυτή την απόφαση, τη δέχομαι ως κοινοποίηση. Όλοι νόμιζαν ότι εγώ ήμουν αυτός που υπέγραψα αυτή την απόφαση. Δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων με ύβρεις και απειλές

Παράλληλα επισήμανε, πως την Τρίτη προσπάθησε  να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν εξαιτίας της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Έτσι,  αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας.

«Το ζήτημα της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου έχει τεθεί προς συζήτηση στο πλαίσιο της Ένωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, αλλά η επιμέρους ενημέρωση στους συλλόγους θα γινόταν μετά την επίσημη ενημέρωση σε σχέση με το ζήτημα από την Πολιτεία» ανέφερε και πρόσθεσε «Στείλαμε μηνύματα στους συλλόγους και είπαμε αν δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε με φήμες».