Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται ολόκληρη η χώρα. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ ακυρώσεις θα υπάρξουν και σε πολλές πτήσεις. Η μεταφορά με τα ΜΜΜ θα γίνεται μετ’ εμποδίων. Κλειστά θα παραμείνουν και τα πρατήρια καυσίμων.

Η πανελλαδική 24ωρη απεργία αποτελεί την απάντηση όλων των πολιτών στον ασφαλιστικό.

Οι αγρότες ανακοίνωσαν πως εθνικές οδοί, λιμάνια και αεροδρόμια θα παραμείνουν ανοιχτά προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουν έκκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Την ίδια στιγμή, στις 10:30, το ΠΑΜΕ κάνει συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα δώσουν το παρών και οι αγρότες, ενώ στην συμπρωτεύουσα θα μεταβούν και 2.000 μεταλλωρύχοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «εναντιωνόμαστε τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, απέναντι σε όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην μας, απέναντι σ΄ όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών».

Και οι επαγγελματοβιοτέχνες  και οι έμποροι συμμετέχουν στην απεργία και προχωρούν σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00.

Γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες, φαρμακοποιοί και οι επιστημονικοί φορείς εν γένει θα συμμετάσχουν ενεργά στην απεργία. Οι δικηγόροι απέχουν έως και την Δευτέρα, ενώ οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ κάνοντας 4ωρη στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές πτήσεις.

Δύο ακόμα μέρες θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια ( την Πέμπτη και την Παρασκευή).

Και οι οδηγοί ταξί στον αγώνα κατά του ασφαλιστικού οι οποίοι βάζουν φρένο στα οχήματα τους στις 4 και τις 5 του μήνα.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη θα κλείσουν και οι καφετέριες.

Σημειώνεται πως οι πολλές δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν, τα νοσοκομεία θα δουλέψουν με το προσωπικό ασφαλείας, ενώ και οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε αποχή από τα καθήκοντά τους.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

  • Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 09:00 μέχρι τις 21:00.
  • Τρόλεϊ, τρένα, προαστιακός προχωρούν σε 24ωρη απεργία.
  • Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 10:00 μέχρι τις 15:00.