Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται ολόκληρη η χώρα την Πέμπτη. Ενώ τα μπλόκα παραμένουν ενεργά στους δρόμους, κατά του ασφαλιστικού τάσσονται όλοι όσοι θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία και θα κατέβουν στους δρόμους.

Όπως δηλώνουν οι αγρότες, σκέφτονται να κλείσουν για ολόκληρη την ημέρα της απεργίας, πολλά σημεία των εθνικών οδών.

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Απεργούν από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης ημέρας.

Από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γιατροί, οι οποίοι έχουν δηλώσει πως θα δώσουν ενεργά το παρόν στην απεργία της Πέμπτης.

Κλειστά τα συμβολαιογραφεία σ΄όλη τη χώρα

Από την Δεύτερα και για τις υπόλοιπες πέντε ημέρες δεν εργάζονται οι συμβολαιογράφοι, αλλά και οι δικηγόροι οι οποίοι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους έως την Δευτέρα.

Δύο ακόμα μέρες θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια ( την Πέμπτη και την Παρασκευή).

Και οι οδηγοί ταξί στον αγώνα κατά του ασφαλιστικού οι οποίοι βάζουν φρένο στα οχήματα τους τις 4 και τις 5 του μήνα.

Σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα φαρμακεία.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι αστυνομικοί η οποίοι το πρωί της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν έξω από το ταμείο τους.

5ωρη στάση στα ΜΜΜ την Τρίτη

Από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 το απόγευμα πραγματοποιούν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και από τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φερβρουαρίου, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με τα πρατήρια υγρών καυσίμων να παραμένουν κλειστά. Οι ΠΟΠΕΚ, εκτός από τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διαμαρτύρεται επίσης και για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται στον κλάδο, όπως επίσης και για την παράνομη διακίνηση υγρών καυσίμων.

Το iPop.gr δεν θα απεργήσει

Το  iPop.gr δεν θα συμμετάσχει στην 24η απεργία που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) -όπως και τις προηγούμενες φορές- και θα συνεχίσει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αναγνωστών του.

Οι συνεργάτες του ιστότοπου αποφασίσαμε από κοινού να μην συμμετάσχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση καθώς κανένας από εμάς δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Φυσικά, όλοι μας, στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων που θα απεργήσουν και συμμεριζόμαστε τα αιτήματα τους. Ελπίζουμε κάποια στιγμή και οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να μπορέσουν να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΑ και να αναγνωριστούν σαν δημοσιογράφοι.

Το καλό θα νικήσει,

Η ομάδα του iPop.gr

photo:EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ