Όλοι έχουμε παραξενιές. Υπάρχουν, όμως, παραξενιές, που πρέπει να διώξεις από τη σχέση σου. Εάν τις κουβαλάς μαζί σου, τότε θα έχεις σημαντικά προβλήματα σε όλες σου τις σχέσεις.

Πριν να κάνεις τη σχέση σου καλύτερη και αρχίσεις να απαιτείς όλη την ώρα πράγματα από τη σύντροφό σου, ίσως να πρέπει να σκεφτείς πως οφείλεις να αλλάξεις και εσύ μερικές παραξενιές. Όταν ακούς παράπονα, από το άτομο που μοιράζεσαι μαζί του τη ζωή σου και δεν αλλάζεις κάτι από εγωισμό, τότε μάλλον φταις εσύ και όχι εκείνος/η. Πάρε μερικές συμβουλές και φρόντισε να τις ακολουθήσεις.

Σκέφτεσαι υπερβολικά

Όταν σου λέει κάτι δεν είναι ανάγκη να το πλάθεις ιστορία επιστημονικής φαντασίας. Πήγε για καφέ και γύρισε. Δεν είναι απαραίτητο πως πήγε για καφέ και είχε τρία μοντέλα μαζί. Τα πράγματα είναι όπως ακούγονται τις περισσότερες φορές. Αν δεν σου έχει δώσει δικαίωμα, τότε γιατί υπάρχει άσκοπη καχυποψία;

Ζητάς πάρα πολλά

Καμιά φορά οι απαιτήσεις φτάνουν στα ύψη και δεν υπάρχει λόγος. Μια από τις κλασσικές περιπτώσεις είναι το να θες να είναι ο άλλος κλεισμένος στο σπίτι όλη μέρα και να μην βγαίνει λόγω ζήλιας. Αυτό είναι μια τεράστια μορφή καταπίεσης λόγω των προσωπικών σου κόμπλεξ.

Κρατάς σκορ

Όταν καυγαδίζεις κρατάς σκορ για το ποιος είχε δίκιο και ποιος όχι. Φροντίζεις να ξεκινήσεις καυγάδες από το πουθενά για να ισοφαρίσεις το σκορ και συνήθως δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Έτσι δείχνεις στον άλλο το πόσο λάθος κρίνεις καταστάσεις και χάνεται σε μεγάλο βαθμό η εμπιστοσύνη.