Ένταλμα εκ νέου σύλληψης εξέδωσε ο Ανακριτής ο οποίος μάλιστα, αναβάθμισε την κατηγορία σε βάρος του 25χρονου που ξυλοκόπησε τον 31χρονο Κύπριο, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αφού ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σύρου είχε αφήσει τον 25χρονο προσωρινά ελεύθερο μέχρι να απολογηθεί, ο Ανακριτής μελέτησε τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί κατά την προανάκριση και έτσι εξέδωσε ένταλμα εκ νέου σύλληψής του.

Ο 25χρονος εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του, το πρωί της Τρίτης, στο Α.Τ. μετά την έλευση,δηλαδή, του αυτοφώρου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο 31χρονος βρίσκεται σε κόμμα και συνεχίζει να δίνει μάχη να κρατηθεί στην ζωή.

Η γυναίκα του, η οποία βρισκόταν στο μαγαζί την ώρα του τραγικού περιστατικού, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Ο άντρας μου, ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να έχει ο δύο ετών γιος μας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Αθήνα. Βρίσκεται σε κώμα με κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προήλθε από χτυπήματα γνωστού σεκιουριτά, ο οποίος εργάζεται στο πολύ γνωστό και μοναδικό μαγαζί που αγαπήσαμε πάνω σ’ αυτό το νησί. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Δεν έχω το κουράγιο βλέπετε. Σας μιλάω για έναν άνθρωπο που δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Να είστε καλά όλοι εσείς που στέκεστε δίπλα μας σ’ αυτή την απίστευτα δύσκολη ώρα για μένα και το παιδί μου».