Παραδίδονται στο τέλος του 2018 τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό το 2019.

Η ανακοίνωση της “Αττικό Μετρό ΑΕ” αναφέρει συγκεκριμένα πως στο τέλος του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια του τροχαίου υλικού για το μετρό Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας προμήθειας του τροχαίου υλικού, έχει σταλεί από την ιταλική εταιρεία που συμμετέχει στην ανάδοχο κοινοπραξία του έργου -και πρόκειται να εκτεθεί στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)- το πρώτο αυτόματο, χωρίς μηχανοδηγό, βαγόνι του Μετρό.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η κανονική εμπορική λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει το 2020.

Προς το παρόν έχει διανοιχτεί το σύνολο (100%) των σηράγγων της βασικής γραμμής του έργου, ενώ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο τα έργα πολιτικού μηχανικού (80%) και τα αρχιτεκτονικά τελειώματα στους σταθμούς (35%). Τέλος, έχει ξεκινήσει και η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (6%).