Κυβερνητική ρύθμιση η οποία θα υποχρεώνει την Digea να μεταδίδει το πρόγραμμα μόνο των καναλιών που έχουν τηλεοπτική άδεια προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι «κυβερνητική ρύθμιση θα υποχρεώσει την Digea να μεταδίδει μόνο πρόγραμμα αδειοδοτημένων σταθμών. Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων και προστίμων σε περίπτωση παράβασης».

Ο κ. Παππάς παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης δεν σταματούν με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Φωτήλα, βουλευτή του Ποταμιού σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε:

  • Δεν υπάρχει διαγωνισμός δημοσίου που να έχει υποστεί τέτοια βάσανο ελέγχων. Εισπράξαμε 246 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά δεν είναι αέρας. Αυτοί που δανείζονταν με αέρα αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό και τα ομολόγησαν μετά τα πεπραγμένα τους στην Επιτροπή της Βουλής
  • Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το ΣτΕ. Θα πω τι έχει γίνει. Το ΣτΕ με αλλεπάλληλες αποφάσεις κατέδειξε ότι πρέπει να υπάρξουν άδειες. Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρεται ρητά ότι υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας. Εμείς θα τηρήσουμε το Σύνταγμα και τους νόμους.
  • Οι τέσσερις υποψήφιοι είναι οριστικοί υπερθεματιστές, δεν έχουν άδειες. Πρέπει να ασχοληθεί η επιτροπή ενστάσεων και να καταβληθεί το τίμημα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  • Ντροπή να στήνονται δελτία ειδήσεων για να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς. Όσοι θέλουν κόντρα να τα βάλουν με εμάς με την πολιτική ηγεσία.
  • Μας λένε ότι κάναμε διαγωνισμό παρωδία. Δεν ήταν διαγωνισμός παρωδία αυτός για τον ψηφιακό πάροχο που υπήρξε ένας υποψήφιος;
Photo: Menelaos Myrillas / SOOC