«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσει στη θέση του Πρωθυπουργού και να παριστάνει ότι έχει ακόμα πλειοψηφία, αλλά δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα» τόνισε σε συνέντευξη του ο Νίκος Παππάς.

Ο τέως υπουργός Επικρατείας ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό εξήγησε: «Ο κ.Τσίπρας είχε την παραίνεση και την προτροπή από πολλούς να παραμείνει και να παριστάνει τον Πρωθυπουργό αυτή τη στιγμή με στήριξη άλλου τύπου από αυτή που βγήκε από την κάλπη του Γενάρη. Δεν το επέλεξε, απέδειξε δηλαδή σε αντίθεση με άλλους ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα αλλά στην καρέκλα θα καθίσει αν ο λαός τον επιλέξει και δεν θα προκρίνει και δεν θα επιδιώξει και δεν θα κυνηγήσει λύσεις πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού».

«Έχει δείξει ότι είναι άνθρωπος των αποφάσεων και κυρίως άνθρωπος που την λαϊκή ετυμηγορία την σέβεται και την εκτιμά στο μέγιστο βαθμό» επισήμανε στην συνέχεια της συνέντευξης του.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτη την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παππάς είπε:«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ατμόσφαιρα ισοπαλίας των δύο μεγαλύτερων κομμάτων άρα πάμε σε μια ανοιχτή εκλογική αναμέτρηση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από την δύσκολη στιγμή της διάσπασης αλλά έχει μια μεγάλη δυνατότητα. Έχει τη χαμηλή συσπείρωση, παραδοσιακά τα κυβερνώντα κόμματα καταφέρνουν να φτάσουν σε τέτοια ποσοστά συσπείρωσης, νομίζω ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια καθαρή νίκη η οποία θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση σταθερή» τόνισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε ότι: «Στην Κουμουνδούρου δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δώσουμε ευκαιρία στο παλιό πολιτικό προσωπικό ή σε  αυτό που ντύνεται νέο, ενώ επί της ουσίας είναι πάρα πολύ παλιό, να ξεπλύνει τις αμαρτίες του δια της συνεργασίας του με το ΣΥΡΙΖΑ»,

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη και να συναινέσει σε λύσεις οι οποίες θα συγκαλύπτουν  με τις ευθύνες της διαπλοκής και της διαφθοράς ή σε λύσεις οι οποίες θα ακυρώνουν και θα πισωγυρίζουν το έδαφος το οποίο κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση. Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι αντιφάσεις και να συγκαλυφθούν τα κεντρικά πολιτικά διλήμματα ενώπιον της κάλπης» κατέληξε.