Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συναντήσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά με τους τέσσερις νέους καναλάρχες, την ίδια στιγμή που ο ίδιος υπογραμμίζει την μεγάλη ευθύνη που έχουν για την ενημέρωση του λαού.

Η συνάντηση του Νίκου Παππά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:00, για ν’ ακολουθήσει συνάντηση με τον κ. Καλογρίτσα. Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς θα δει τον Θοδωρή Κυριακού και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο κ. Παππάς έδωσε τα συγχαρητήριά του στους νέους καναλάρχες, τους υπενθύμισε την εκκρεμότητα με τον έλεγχο των πόθεν έσχες και στη συνέχεια τους επισήμανε την ευθύνη που έχουν απέναντι στον ελληνικό λαό για την ενημέρωσή του.

Διαδικαστικά ζητήματα και προβληματισμοί στη συνάντηση Κρέτσου- καναλαρχών

Τα διαδικαστικά ζητήματα που εκκρεμούν σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του γ.γ. της ΓΓΕΕ, Λευτέρη Κρέτσου και των νέων καναλαρχών.

Ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, δήλωσε εξερχόμενος απ’ την ΓΓΕΕ ότι μέχρι την ερχόμενο Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πόθεν έσχες προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η επίσημη ανάρτηση του πίνακα με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών έκαναν έκκληση προς τον Λευτέρη Κρέτσο να γίνει η καταβολή της πρώτης δόσης του αντίτιμου για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, όποτε και συνεδριάζει το ΣτΕ για την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα σχήματα.

Ακόμα, εκφράστηκε προβληματισμός σχετικά με την διαχείριση του διαφημιστικού χρόνου και το μοντέλο που προωθεί η Κυβέρνηση. Οι καναλάρχες υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι επιχειρείται κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.