Την αισιοδοξία του αναφορικά με την εύρεση λύσης  και σύντομα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε πως είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Ο αρμόδιος Υπουργός επίσης ξεκαθάρισε πως «το ΕΣΡ είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού».

Ο Νίκος Παππάς επισήμανε:

 Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής

Ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Νίκος Παππάς δήλωσε:

Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση

Τη δήλωση του Νίκου Παππά σχολίασε ο Νίκος Δένδιας:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας μίλησε στους δημοσιογράφους και υπογράμμισε αναφερόμενος στη δήλωση του Νίκο Παππά: «Κινείται σε θετική κατεύθυνση».

Τελεσίγραφο από τον Βούτση:

Συνεργάτες του Νίκου Βούτση σε δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν, πως «η σημερινή θα είναι η τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων» και συμπλήρωσαν, πως ο Πρόεδρος της Βουλής δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί άλλη συνεδρίαση.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης να προτείνει τον Κουτρομάνο για πρόεδρο του ΕΣΡ.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, φέρεται πως υιοθετεί την πρόταση της ΝΔ για τον Αθανάσιο Κουτρομάνο έτσι ώστε να καμφθεί η αρνητική στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τι συμβεί, όμως, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί σύνεση;

Αν δεν γίνει δεκτή και η συγκεκριμένη πρόταση, οι προσπάθειες θα σταματήσουν και θα ανάψει το πράσινο φως για να κατατεθεί ο νόμος-γέφυρα από την Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Η τελευταία προσπάθεια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης Κουτρουμάνου

 

photo:Menelaos Myrillas / SOOC