“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάται, ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και αυτό γίνεται με ευθύνη του ίδιου του προέδρου και μιας μικρής ομάδας περί αυτόν”, δήλωσε η Σόφη Παπαδόγιαννη, η οποία αποχώρησε χθες από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Η κ. Παπαδόγιαννη δήλωσε ότι δεν ισχύουν τα περί παραίτησης, καθώς “για να παραιτηθεί κάποιος από ένα όργανο πρέπει αυτό να υπάρχει και να λειτουργεί”, ωστόσο “το τελευταίο διάστημα όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία έχουν καταργηθεί”. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

Οι επιλογές που έχουν γίνει, είτε αυτό αφορά στην ψήφιση των προαπαιτούμενων του μνημονίου ή για να σταθούμε στα πρόσφατα στην προκήρυξη των εκλογών εξπρές, μπορεί αυτή η επιλογή να έχει την έγκριση και της στήριξης της Μέρκελ, του κ. Γιούνκερ και των δανειστών, όπως δείχνουν και οι σχετικές δηλώσεις, σε καμιά περίπτωση δεν έχουν την έγκριση των πολιτικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδόγιαννη, “κανείς δεν μπορoύσε να διανοηθεί ότι αυτή η κυβέρνηση αντί να καταργήσει τα προηγούμενα μνημόνια θα φέρει και ένα τρίτο μνημόνιο”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε πλέον δεν υπάρχει”, συνέχισε η κα Παπαδόγιαννη. “Μπορεί του Μαξίμου να κρατήσει τον τίτλο και τα κλειδιά, η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι αλλού. Η πλειοψηφία των μελών και των στελεχών μας και του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλες δυνάμεις θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά των μνημονίων, κατά της λιτότητας και θα δώσουμε και τη μάχη των εκλογών”, ολοκλήρωσε.