Την απόψη του, πως το Grexit βρίσκεται έξω από το τραπέζι διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Taz».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του και εστιάζοντας στο Grexit σημείωσε, πως «όχι μόνο βλάπτει την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης». Παράλληλα, μάλιστα επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στις «υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ» λέγοντας χαρακτηριστικά:

Το ΔΝΤ επιμένει στη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας. Είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση, όπου ο κ. Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά απορρίπτει κάθε συμβιβασμό μαζί του
«Αν θέλουμε πραγματικά μια συμβιβαστική λύση, πρέπει όλες οι πλευρές να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση. Με αυτή την έννοια, ελπίζω αρκετά σε έναν “λευκό καπνό” κατά τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα» εξήγησε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

Η μόνη λύση θα ήταν η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και να εξαλειφθούν οι αιώνιες αμαρτίες σε αυτή τη χώρα, όπως οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή