“Εντιμότατη” χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη.

“Τώρα που κάηκε η πατρίδα, δεν υπάρχει λόγος να φωνάξουμε “φωτιά-φωτιά” πρόσθεσε και τόνισε ότι “εμείς φωνάξαμε “φωτιά” όταν άρχισε η πυρκαγιά” υπογραμμίζοντας ότι, πλέον, πρέπει όλοι να εργαστούν σκληρά για να έρθει η ελπίδα.
Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι μπορεί το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαφώνησαν σε πολλά πράγματα, αλλά “δοκίμασαν τα πάντα”. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δοκίμασαν να πουν “όχι”, να σηκωθούν από το τραπέζι, να πάνε σε δημοψήφισμα, δοκίμασαν φίλους και εταίρους και είδαν ότι “δεν υπάρχει διάθεση από κανέναν να βοηθήσει σε έναν άλλο δρόμο”.

 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναγνώρισε ότι οι εκλογές που έρχονται θα είναι αρκετά σύντομες και όπως είπε “καλώς” αφού η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

“Ήρθε η ώρα να ενωθούμε οι Έλληνες και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στο αύριο” σημείωσε και συμπλήρωσε ότι αυτό επιδιώκει και η απελθούσα κυβέρνηση.

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο κ. Καμμένος ανέφερε, στα θετικά, ότι η χώρα ξεκινάει με χρηματοδότηση 86 δισ. ευρώ, με διαγραφή χρέους μέσω επιμήκυνσης, καθώς “μεταφέρεται το βραχυπρόθεσμο χρέος, άμεσα, σε ταμείο με χαμηλότερο επιτόκιο, ενώ το μακροπρόθεσμο σε διαγραφή του… το λένε οι πάντες”. Όπως τόνισε:

Xρήματα θα μπουν στην πραγματική οικονομία, όχι από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά από τα πακέτα Γιούνκερ για να υπάρχει ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναγνώρισε ότι τα capital controls ήταν καταστροφικά αλλά εκτίμησε ότι αυτή η περίοδος τελειώνει και πως “εβδομάδα με την εβδομάδα θα χαλαρώσουν και πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν”.

Όσον αφορά τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας, σημείωσε πως είναι ύψιστη τιμή να βρίσκεται σ’ αυτό το υπουργείο, που δεν έχει ούτε γραφειοκρατία, ούτε διαφθορά, ενώ έκανε λόγο για επαγγελματισμό των εργαζομένων του υπουργείου, κάτι το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στη δημόσια διοίκηση. Εξέφρασε, δε, την επιθυμία να συνεχίσει μετεκλογικά το έργο που ξεκίνησε και να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, ο κ. Καμμένος μίλησε για επιτυχίες της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική που δεν έχουν γίνει γνωστές, λέγοντας:

Συμφωνήσαμε τη χάραξη της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ανοίξαμε καινούργια συνεργασία με το Ισραήλ, και στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα έχει καταφέρει στη διάρκεια της κρίσης να βγαίνει πρώτη σε όλους τους διαγωνισμούς που γίνονται.

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών, υποστήριξε ότι η καταγραφή τους θα μπορούσε να γίνει σε μη κατοικημένα νησιά.

Ερωτηθείς εάν ο Παύλος Χαϊκάλης έχει εταιρεία off shore, απάντησε ότι θα πρέπει να το ελέγξει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες.

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι έχει μετατραπεί σε υποκατάστημα του ΛΑΟΣ, ενώ αναφερόμενος στον προπηλακισμό που δέχτηκε κατά την επίσκεψή του στην Κω, υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που του επιτέθηκε με αυγά ήταν στο παρελθόν οδηγός βουλευτή της ΝΔ.