Υπέρ της παραμονής της Μέρκελ στην καγκελαρία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή τάσσεται το 55% των Γερμανών. Την ίδια στιγμή. κατά της Γερμανίας πολιτικού και συγκεκριμένα κατά της παραμονής στο αξίωμα της καγκελαρίου τάσσεται το 39%.

Η δημοσκόπηση που δείχνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι πιο ισχυρή από ποτέ πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτου Enmid και διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild όπου και δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση τονίζεται, ότι η Μέρκελ έχει αυξήσει τη δημοτικότητα της σε σχέση με τον Αύγουστο που υπέρ της τάσσοντας μόλις το 40% του συνόλου των πολιτών.

«Εάν ήταν να εκλεγεί άμεσα από το λαό καγκελάριος στη Γερμανία, η Μέρκελ θα εκλεγόταν με 51% έναντι 21% του δυνητικού αντιπάλου της, του σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει εάν θα είναι τελικά υποψήφιος» αναφέρει το άρθρο που συνοδεύει τη δημοσκόπηση και συμπληρώνει: «Κι ενώ το 90% των ψηφοφόρων του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) είναι υπέρ της υποψηφιότητας Μέρκελ μόνο ο ένας στους δύο σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόφορους τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας Γκάμπριελ».

Αναμονή για τη συνέντευξη Τύπου της Μέρκελ:

Η Γερμανίδα Καγκελάριος το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα δηλώσει επισήμως εάν θα είναι για τέταρτη φορά υποψήφια για την καγκελαρία.

Θυμίζουμε, ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος από το 2000 και βρίσκεται στην εξουσία από το Νοέμβριο του 2005. Αυτό σημαίνει, πως σε περίπτωση που εκλεγεί ξανά το 2017 θα είναι καγκελάριος επί 12 ολόκληρα χρόνια.

photo: Getty