«Οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει, με βάση τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας, ότι πάνω απ΄όλα είναι ο άνθρωπος » τόνισε ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και συμπλήρωσε:

 Και σ’αυτόν τον τομέα έχουμε δώσει μαθήματα, στην κυριολεξία, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Αγοραστό και τόνισε ότι η προσπάθεια η οποία έχει καταβάλει ο ίδιος, τόσο για την εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων για την αυτοδιοίκηση, όσο και στην αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών είναι πολύ σημαντική σημειώνοντας:

Η τοπική αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται αυτό το μείζον θέμα, με τρόπο που ενισχύει τους κατοίκους και που σέβεται την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον διαβεβαίωσε ότι: «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προσδιορίσουμε θετικά τη ζωή της τοπικής αυτοδιοίκησης» και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να υπάρξει μία ριζική αλλαγή ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια για τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν».