Σήμερα Δευτέρα Κυβέρνηση και Θεσμοί ξανακάθονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης προκειμένου να κλείσουν οι «ουρές» της αξιολόγησης, δηλαδή τα 15 προαπαιτούμενα που απομένουν για να ξεκλειδώσει η υποδόση των 2,8 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι απ’ το συγκεκριμένο ποσό, τα 1,7 δις θα πάνε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Και ο Πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου απ’ την ΔΕΘ την Κυριακή επιβεβαίωσε ότι μέρος της δόσης θα αξιοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό. Αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ήδη 3,5 δισ. ευρώ -«1,8 ήδη και 1,7 με τη δόση που αναμένουμε να πάρουμε τον Οκτώβρη»-, μπαίνουν στα ταμεία γι’ αυτές τις ανάγκες, και πρόσθεσε πως περίπου 2,5 δισ. ευρώ προβλέπει η συμφωνία στη συνέχεια.

Οι σημερινές διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς:

  • Καταπολέμηση της διαφθοράς στις 15.30. Αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Δικαιοσύνης
  • Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στις 16.30. Η συνάντηση θα αφορά κυρίως τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους και των δύο πλευρών και συγκεκριμένα από τρεις εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς και δύο εκπροσώπους των Θεσμών.

Οι Θεσμοί μετά τις επαφές τους το επόμενο διάστημα με τους Έλληνες διαπραγματευτές θα συντάξουν την «έκθεση συμμόρφωσης».

Photo:ί Nick Paleologos / SOOC