Τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες νεκρές είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των πυροβολισμών σε εμπορικό κέντρο στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε στο Cascade Mall στο Μπέρλινγκτον, το οποίο τοποθετείται 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ.

Εκπρόσωπος της Τροχαίας της πολιτείας τόνισε ότι ο δράσης, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, είναι «ένας ισπανόφωνος άνδρας που φορούσε γκρι ρούχα».

Ο δράστης φέρεται να θεάθηκε για τελευταία φορά πεζός σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο εμπορικό κέντρο.

Ο εκπρόσωπος της Τροχαίας ανέβασε φωτογραφία του πιθανού δράστη στο Twitter γράφοντας: «Αναζητούμε τον ύποπτο και στοιχεία. Εδώ είναι ο σκοπευτής. Πιστεύουμε ότι είναι μόνο ένας σκοπευτής. Ενημερώστε τις αρχές αν τον δείτε. Είναι οπλισμένος με τουφέκι».

Here is the shooter. We believe just one shooter. Notify authorities if you see him. Armed with rifle. pic.twitter.com/GXeWCPYnx5

— Sgt. Mark Francis (@wspd7pio) September 24, 2016

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Μάρτυρες δήλωσαν στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο ύποπτος εισχώρησε μέσα σε ένα μεγάλο κατάστημα της αλυσίδας Μacy’s και άνοιξε πυρ.

Ασθενοφόρα παρέλαβαν αμέσως τους 2 τραυματίες απ’ το εμπορικό και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ο ένας άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η μια γυναίκα τραυματίες φέρει τραύματα που δεν αποτελούν κίνδυνο για την ζωή της.

Απ’ τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για σύνδεση του περιστατικού με την τρομοκρατία.

Photo: Dean Rutz/The Seattle Times via AP