Ως αντιστρόφως ανάλογα ποσά παρουσιάζει ο Γιάννης Στουρνάρας τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα φορολογικά μέτρα. Παράλληλα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επισήμανε πως τάσσεται υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απευθείας από τον ΕSM.

Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Εφόσον γενικευόταν η χρήση του συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα μπορούσαν να ληφθούν λιγότερα φορολογικά μέτρα από εκείνα που προβλέπονται στο μνημόνιο».

Ενώ εκτίμησε ότι «ο διοικητής της ΤτΕ, αν περισσότερες επιχειρήσεις εφοδιάζονταν με μηχανήματα POS, θα μπορούσε να επιτευχθεί ικανή αύξηση εσόδων, ώστε να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί όλο το πακέτο των φορολογικών μέτρων που έχει συμφωνηθεί στο τελευταίο πρόγραμμα».

Ο Γιάννης Στουρνάρας την Πέμπτη μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης στην παρουσίαση του βιβλίου «European Banking Supervision: The first eighteen months» και σημείωσε πως «είναι ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την είσπραξη των έμμεσων φόρων» ενώ σημείωσε ότι «αποτυπώνονται και στα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού».

Παράλληλα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τον ΕSM και τόνισε πως «μία τέτοια επιλογή θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή που ακολουθήθηκε και στην ελληνική περίπτωση».

Για την Τράπεζα Αττικής ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως σήμερα «διαθέτει σήμερα από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρωζώνη».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC