Τα χρόνια της ζωής μας είναι άμεσα συνδεδεμένα με την συνήθειες μας και φυσικά με την διατροφή μας. Έτσι, εμείς αποφασίσαμε να σου αποκαλύψουμε τι λέει μια νέα έρευνα από το μακρινό Χάρβαρντ που υποστηρίζει ότι για να ζήσεις μέχρι να βαθιά γεράματα πρέπει να τρως πολλές φυτικές ίνες.

laxanika-ipopgr

Τι ακριβώς μας αποκαλύπτουν οι επιστήμονες για την δύναμη που έχουν οι φυτικές ίνες;

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε έρευνα που έκαναν ανέλυσαν στοιχειά που αφορούσαν 367.500 άτομα για μια μέση περίοδο περίπου 14 ετών.

Όπως τονίστηκε και εν τέλη επιβεβαιώθηκε όσοι καταναλώνουν πολλές φυτικές ίνες κερδίσουν το στοίχημα με την ζωή. Άλλωστε τα δημητριακά αλλά και αρκετές άλλες τροφές που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, απομακρύνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, μειώνουν ταυτόχρονα τον κίνδυνο διαβήτη, καρκίνου, καρδιοπάθειας και πνευμονοπάθειας.

Στην συγκεκριμένη μελέτη αποδείχθηκε πως η καθημερινή κατανάλωση κατά μέσο όρο 34 γραμμαρίων πλήρων δημητριακών συνδέονται με μια μείωση κατά 17% του κινδύνου πρόωρου θανάτου.

Επίσης, στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση μιας μέσης ποσότητας περίπου 10 γραμμαρίων ινών δημητριακών μειώνει έως και 19% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από πολλές άλλες αιτίες. Ενώ μειώνουν και κατά 48% τον κίνδυνο για διαβήτη και κατά 11% για πνευμονοπάθεια.