Την οργή του δεν μπορεί να κρύψει ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ξεκαθαρίζει, πως ποτέ δεν παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θυμίζουμε, πως αμέσως μετά την έφοδο στην εταιρεία της συζύγου επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες κατά τη συνάντηση τους τόνισαν πως η εν λόγω έφοδος σε καμία των περιπτώσεων δεν αναμένεται να επηρεάσει τις σχέσεις της Κυβέρνησης με την τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαιώνει πως αν ο πόλεμος λάσπης συνεχιστεί θα προβεί στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γ. Στουρνάρα:

«Με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας:

1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις  «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.

Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.

Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC