Οργισμένη απάντηση έδωσε ο Βασίλης Λεβέντης σε όσους απειλούν με εξώδικο. 

Πολιτευτές της Ένωσης Κεντρώων δημοσιοποίησαν την πρόθεση τους να στείλουν την Τρίτη εξώδικο στον Γιώργο Λεβέντη προκειμένου να πραγματοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση για αλλαγή ανά εξάμηνο των βουλευτών του κόμματος σε περίπτωση που εκλεγεί.

«Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ήταν δική μου πρόταση να αλλάζουν οι βουλευτές κάθε έξι μήνες, στην πράξη όμως μέσα από την κοινοβουλευτική πείρα, ο βουλευτής στο εξάμηνο ούτε γνωρίζει ακόμη τα δικαιώματά του στο κοινοβουλευτικό του έργο και άρα το διάστημα αυτό είναι πολύ μικρό» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης σε τηλεοπτική του συνέντευξη και συμπλήρωσε:

Εάν τους αλλάξω θα καταστραφεί η Ένωση Κεντρώων γιατί θα πρέπει να είναι ξανά μαθητευόμενοι οι επόμενοι. Δεν μπορώ να είμαι εγώ διδασκαλείο βουλευτών. Να περιμένουν.  H Ένωση Κεντρώων μεγαλώνει θα πάρει 15-20% και μπορούν να βγουν την επόμενη φορά. Εγώ περίμενα 35 χρόνια να βγω βουλευτής, Οι κύριοι θέλουν με την πρώτη φορά;

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συνέχισε εξηγώντας πως όσοι απειλούν με εξώδικα τον πείθουν ότι κάποια στιγμή θα πρόδιδαν το κόμμα, οπότε δεν τον τρομάζει αυτή η κίνησή τους: «Δεν κάναμε συμβόλαια. Εάν αυτοί οραματίζονταν ότι μπήκαν σε έναν συνδυασμό και θα βγουν βουλευτές, να το ξεχάσουν. Με τον τρόπο τους, αν καταλήξουν σε εξώδικα, με πείθουν ότι θα πρόδιδαν ενδεχομένως το κόμμα..».

Στόχος του κ. Λεβέντη είναι να ανεβάσει το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων στο 20% και πως όσοι κοιτάνε “την πάρτη τους” θα δουν κλειστή την πόρτα:

Εγώ πάνω απ’ όλα δίνω λόγο στην κοινωνία και θέλω την Ένωση Κεντρώων να τη φτάσω στο 20% ενώ οι κύριοι μπορεί να κοιτάζουν την πάρτη τους. Όσοι ήρθαν στην Ένωση Κεντρώων για να κοιτάξουν την πάρτη τους, κλείνει η πόρτα για πάντα. Εγώ έμεινα 35 χρόνια εκτός Βουλής και στωικά περίμενα και εξοργίζομαι να βλέπω ανθρώπους τόσο αρπακτικούς. 

Photo:Menelaos Myrillas / SOOC