Κατηγορίες απεγγέλθηκαν στον Αχμάντ Χαν Ραχάμι, τον Αμερικανό αφγανικής καταγωγής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις το Σάββατο στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που βαρύνουν τον Ραχάμι είναι η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής και η βομβιστική ενέργεια σε δημόσιο χώρο.

Ο Ραχάμι φέρεται να είναι οπαδός του Οσάμα Μπιν Λάντεν, καθώς σε ημερολόγιο, το οποίο κρατούσε ο ίδιος, χαιρέτιζε τη δράση του  Μπιν Λάντεν και κατηγορούσε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι σκοτώνει ισλαμιστές μαχητές στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Το FBI ανακοίνωσε ότι είχε ερευνήσει τον δράστη το 2014 αφότου ο πατέρας του είχε πει πως έχει σύνδεση με τζιχαντιστές, ωστόσο, δεν είχε βρεθεί κάποια απόδειξη για διασύνδεση με την τρομοκρατία.

Ο Λευκός Οίκος τόνισε την Τρίτη ότι ενδεχομένως να πρόκειται για τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν συνεργάτες και να διαπιστωθούν οι σχέσεις του Ραχάμι με τζιχαντιστικές οργανώσεις.