Έχεις σκεφτεί ποτέ αν μπορείς να ξεχωρίσεις τα όνειρα σου και τις προσδοκίες σου από την πραγματικότητα; Και τι γίνεται όταν διχάζεσαι και τελικά αδυνατείς να δεχτείς την πραγματικότητα επειδή απλά είσαι αφοσιωμένος στα όνειρά σου; Και αυτό εν τέλει τι σημαίνει; Ότι δεν πρέπει να ονειρευόμαστε για να μην απογοητευτούμε; Ε όχι!

Ονειρευόμαστε συνέχεια, κι όταν λέω ονειρευόμαστε δεν εννοώ τα όνειρα που βλέπουμε στον ύπνο μας, αλλά αυτά που βλέπουμε όταν είμαστε ξύπνιοι! Και δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν ονειρεύεται ξύπνιος. Εγώ, όπως κι εσύ νομίζω, ονειρεύομαι όλη την ώρα. Σκέφτομαι πώς θα ήθελα να είναι τα πράγματα σε πολλούς τομείς της ζωής μου και συχνά ξεχνιέμαι προς στιγμήν και νομίζω ότι τα πράγματα είναι όπως τα ονειρεύομαι. Και μετά επιστρέφω στην πραγματικότητα και συνειδητοποιώ μάντεψε τι! Ότι τα όνειρά μου ουδεμία σχέση έχουν με την ρεαλιστική ζωή. Και κάπως έτσι οι σκέψεις κάνουν τον κύκλο τους και επιστρέφοντας στην πραγματικότητα νιώθεις σαν να πέφτεις από κάποιο συννεφάκι που είχες ανέβει ή σαν να πέφτεις από τις σκάλες – ναι όπως το όνειρο που βλέπεις μόλις σε έχει πάρει ο ύπνος και τραντάζεσαι. Αυτό το πέσιμο στην πραγματική ζωή είναι κάποτε γλυκό και κάποτε απότομο και σκληρό.

oneira-ipopgr

Το θέμα όμως είναι να μπορείς να ξεχωρίσεις τα όνειρά σου από την πραγματικότητα. Να μην μπερδεύεσαι και χάνεσαι αγνοώντας το τι συμβαίνει γύρω σου. Και προπαντός να μην πιστέψεις καμία στιγμή ότι όλα τα τρελά σενάρια που κάνεις με τη φαντασία σου μπορούν να συμβούν στη σκληρή πραγματικότητα. Γιατί δυστυχώς τα περισσότερα τρελά μας όνειρα δεν βγαίνουν αληθινά.

oneiro-ipopgr

Για να μην παρεξηγηθώ όμως. Δεν σου λέω να μην ονειρεύεσαι. Τα όνειρα μας δίνουν δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσουμε. Είναι το αποκούμπι μας στις δύσκολες στιγμές. Όταν είσαι καταρρακωμένος ψυχολογικά και μόνο η σκέψη που θα κάνεις στο κρεβάτι πριν κοιμηθείς ότι όλα θα πάνε καλά και ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν την τροπή που θέλεις, σου δίνουν ένα πάτημα να ελπίζεις.

Μην παρατήσεις λοιπόν τα όνειρά σου, ούτε τους στόχους σου. Κυνήγησε τα αντιθέτως. Κυνήγησε τα μέχρι εκεί που μπορείς. Απλά φρόντισε να είναι μέσα στα όρια του λογικού και ρεαλιστικού, γιατί αλλιώς το έχεις χάσει το παιχνίδι.

pragmatikotita-ipopgr

Κράτα τα όνειρα που δεν βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα για στήριγμά σου στις δύσκολες στιγμές, απλά μην τα μπερδεύεις με την πραγματικότητα. Λίγη ρεαλιστικότητα δεν βλάπτει. Μπορεί να ονειρεύεσαι ένα κόσμο γεμάτο ροζ συννεφάκια και λουλουδάκια στους κάμπους, αλλά αυτή η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα τον κόσμο στον οποίο ζούμε.