Προσήχθησαν όλοι οι επιβάτες ενός λεωφορείου. Έλληνες και ξένοι. Περίπου 70 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και μπήκαν σε ένα λεωφορείο για να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, απωθήθηκαν με δακρυγόνα και στη συνέχεια άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα οι αρχές να τους κυνηγήσουν και να τους ακινητοποιήσουν στο λεωφορείο όπου είχαν μπει.
Από την πλευρά του, ο Αργύρης Μουρατίδης από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση που συμμετείχε στη διαδήλωση, είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν παρατεταγμένες πριν από το εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» και δεν τους άφηναν να προσεγγίσουν το σημείο, ρίχνοντας δακρυγόνα. “Κύκλωσαν τους διαδηλωτές και στη συνέχεια άρχισαν να τους κυνηγάνε, εγκλωβίζοντας μια ομάδα που είχε ανέβει στο λεωφορείο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Για «άσχημη επίθεση των ΜΑΤ που κυνηγούσαν για δύο χιλιόμετρα τον κόσμο» κάνει λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λάζαρος Τόσκας.

Η πορεία στον Κάκκαβο διοργανώθηκε από μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και μέλη κινημάτων από όλον τον κόσμο. Μάλιστα, στους επιβάτες του λεωφορείου που έχουν προσαχθεί, βρίσκονται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλοί Γερμανοί διαδηλωτές.

Πηγή φωτό: seleo.gr