Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ντομπρόβσκις-Στουρνάρα στην Αθήνα καθώς σήμερα, Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναχωρεί από τη χώρα μας.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ του αντιπροέδρου της Κομισιόν Ντομπρόβσκις και του κ. Στουρνάρα και οι δύο αξιωματούχοι δήλωσαν πως προτεραιότητα κι από τις δύο πλευρές αποτελεί η άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, πριν από το τέλος του χρόνου.

Εν συνεχεία, ο κ. Ντομπρόβσκις θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, συνοδεία του Γιώργου Καμίνη, δημάρχου της Αθήνας.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων θα έχουν την τελευταία συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν πριν την αποχώρησή του.

Ο κ. Ντομπρόβσκις μετά τις χθεσινές του συναντήσεις με υπουργούς και Πρωθυπουργό τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση του προγράμματος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να μην υπάρξει κίνδυνος για τις καταθέσεις των πολιτών.

Για τα κόκκινα δάνεια, επεσήμανε πως η Κομισιόν προτείνει να προστατευτούν τα νοικοκυριά που πραγματικά έχουν απόλυτη ανάγκη.

Photo: Nikos Libertas / SOOC