Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για το προσφυγικό υπό τον Τσίπρα που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη διυπουργικό σύσκεψη κεντρικό θέμα ήταν το προσφυγικό και ο τρόπος αντιμετώπισής του.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς προέβησαν σε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα κατάστασης αλλά των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, ενώ υπήρξε και σχεδιασμός για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίστηκε το πότε θα ολοκληρωθούν τα κέντρα υποδοχής προσφύγων, ενώ υπήρξε και συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και το πώς θα γίνει ο συντονισμός στα νησιά.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι: Αλέκος Φλαμπουράρης (υπουργός Επικρατείας),  Πάνος Καμμένος (υπουργός Εθνικής Άμυνας), Γιάννης Μουζάλας (αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής), Θοδωρής Δρίτσας (υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), Νίκος Τόσκας (αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη) και Τέρενς Κουίκ (υφυπουργός Επικρατείας).

Να υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, όπου θα έχει και άτυπη συνάντηση με την Α. Μέρκελ. Εκτός από το προσφυγικό, θα συζητηθεί σίγουρα και το θέμα της ελληνικής οικονομίας, μιας και την Παρασκευή ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο.

Photo: ©INTIMEnews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ