Φοράνε τις παραδοσιακές Κρητικές στολές, χαμογελάνε και κερνάνε ρακή, ρακόμελο, θυμαρίσιο μέλι, γραβιέρα και πολλά ακόμα νόστιμα προϊόντα του τόπου τους. Πίνεις μαζί τους μία δυνατή τσικουδιά, γεύεσαι και τα πεντανόστιμα συνοδευτικά της, ακούς και μια ωραία μαντινάδα (ή και περισσότερες), ενώ παράλληλα ενημερώνεσαι για όσα προϊόντα σε ενδιαφέρουν.

Αυτό είναι το σκηνικό στην έκθεση “Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση- Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”, που φιλοξενείται στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ. Λάδι, διάφορα τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένοι καρποί, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, κάστανα, γεμιστά σύκα, τοματοειδή, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, αρώματα και αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που θα έχεις την ευκαιρία να δεις, να γευτείς και να προμηθευτείς απευθείας από τους παραγωγούς.

Όλα αυτά υπό τους ήχους κρητικής παραδοσιακής μουσικής (και όχι μόνο). Περισσότεροι από τριακόσιοι χορευτές, πενήντα μουσικοί, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία, σεφ και άλλοι συντελεστές συμμετέχουν σ’ αυτό το εννιαήμερο πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.

Μην παραξενευτείς αν δεις ανάμεσα στα κρητικά προϊόντα και νοστιμιές από άλλες περιοχές. Στην έκθεση συμμετέχουν και παραγωγοί από άλλες περιοχές όπως: Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία,Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθεία, Αττική, Λήμνο κ.α., ενώ και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει δικό της περίπτερο, όπου παρουσιάζει τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή της.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 12:00 έως τις 21:30 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:30 έως τις 21:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη, καθώς επίσης υπάρχει και δωρεάν πάρκινγκ εντός της ΔΕΘ για όλα τα οχήματα.

Η Έκθεση διοργανώνεται από τις Επικοινωνίες Κρήτης- Νεκτάριος Σερμάκης και πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΕΘ- Hellexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).