Για το μεγάλο συλλαλητήριο θα παραστούν οι περισσότεροι αγρότες σήμερα, Πέμπτη, στην Θεσσαλονίκη. Το συλλαλητήριο γίνεται ενόψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica από τον Β. Αποστόλου.

Ποια μπλόκα δεν θα παραστούν στο συλλαλητήριο;

  • Το μπλόκο των Τεμπών, το οποίο θα κλείσει την κοιλάδα από τις 16:00 έως τις 21:00.
  • Το μπλόκο της Νίκαιας. Οι αγρότες αποφάσισαν από την Παρασκευή ότι θα προχωρήσουν σε μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
  • Οι αγρότες της Αττικής. Από την Τετάρτη έχει στηθεί μπλόκο στη διασταύρωση Βάρης- Κορωπίου στην Αττική Οδό, ενώ σήμερα αναμένεται πως θα αποκλείσουν σταδιακά το ρεύμα προς το Αεροδρόμιο.
  • Τέλος, το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα θα αποκλείσει και σήμερα το τελωνείο από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Οι αγρότες συνεχίζουν την σκληρή τους στάση και τους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ επιμένουν στο όχι για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Στην μάχη κατά του ασφαλιστικού και οι επιστημονικοί φορείς, οι οποίοι προχωρούν επίσης σε κινητοποιήσεις και τονίζουν πως:

  1. Συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις και είναι σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων το επόμενο διάστημα.
  2. Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούν να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

Δεμένα στα λιμάνια είναι τα πλοία

Χωρίς πλοία θα παραμείνει η χώρα μέχρι την Παρασκευή λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ, δείχνοντας την δυσαρέσκειά της για το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθείται.

Σημειώνεται πως η ΠΝΟ έχει ήδη δηλώσει πως θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC