Με ένα λεπτομερές ρεπορτάζ για τη σχέση του Φρανσουά Ολάντ κι Αλέξη Τσίπρα με τίτλο “Ολάντ-Τσίπρας: Μια σχέση ειδική” σχολιάζει η Liberation σήμερα την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα,  επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας, με την ελληνική πλευρά να προσβλέπει σε επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε πολλαπλά επίπεδα.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά της:

Είναι ο Ολάντ και ο Τσίπρας οι καλύτεροι σύμμαχοι του κόσμου;

liberation

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 2.500 αστυνομικοί πρόκειται να διατεθούν διατεθούν, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα, η οποία θα μετατρέπεται σε φρούριο.

Μέρες τώρα η κυβέρνηση οργανώνει τα πάντα καθώς έχει μεγάλες προσδοκίες από την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου. Ο Φρανσουά Ολάντ είναι υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του χρέους και αυτό είναι κάτι που απασχολεί πολύ την ελληνική πλευρά, η οποία εκτός αυτού, έχεις βλέψεις και για συνεργασίες με Γάλλους επιχειρηματίες που θα συνοδεύουν τον Ολάντ.

Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ο Φρανσουά Ολάντ συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρωθυπουργού θα κατευθυνθούν προς τον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου θα συναντήσουν τον Πάνο Καμμένο.

Εντός της ίδιας ημέρας, ο Γάλλος Πρόεδρος θα συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο και θα δειπνήσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την ατζέντα της Παρασκευής, ξεχωρίζει η ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων.

Να σημειωθεί ότι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τους δρόμους απ’ όπου θα περνάει να κλείνουν περίπου μια ώρα πριν.

Ταυτόχρονα, πολύ αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν και στη Βουλή, την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Ολάντ στη Βουλή, θα απαγορεύεται η μετακίνηση υπαλλήλων στο εσωτερικό της, ενώ θα πρέπει από νωρίς να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους.

Photo: Andrea Bonetti / SOOC / PM Handout