Αρνητικά απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και στο αίτημα του δεύτερου να συναντηθούν, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε ο ίδιος στον πρόεδρο της ΝΔ και του είπε προσωπικά το “όχι” στο ενδεχομενο συνάντησης των δύο αντρών.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έψαχνε τον πρωθυπουργό και δεν τον έβρισκε, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες από το περιβάλλον της ΝΔ.

Στο πλαίσιο των επαφών του με αρχηγούς κομμάτων και πολιτικά πρόσωπα ο κ. Μεϊμαράκης τηλεφώνησε την Κυριακή στον πρωθυπουργό για να του ζητήσει να συναντηθούν μέσα στην ημέρα. Αλλά εκείνος δεν σήκωσε το κινητό του. Μετά, του έστειλε και sms. Αλλά πάλι έμεινε αναπάντητο. Και τελικά αποφάσισε να τηλεφωνήσει στο γραφείο του πρωθυπουργού για να αφήσει νέο μήνυμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένει άμεσα απάντηση του κ.Τσίπρα, με στόχο να προγραμματιστεί συνάντησή τους, σε συνέχεια των επαφών που είχε με την Φώφη Γεννηματά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τη Δευτέρα, το πιθανότερο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραδώσει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια θα καλέσει τον επικεφαλής του τρίτου κόμματος, που πλέον είναι η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Διαβάστε τι λέει το Μαξίμου για την επικοινωνία Τσίπρα-Μειμαράκη

“Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.”