Σε νέα δήλωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το Κυπριακό προέβη ο Νίκος Αναστασίαδης στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην τούρκικη πλευρά. Ο Πρόεδρος της Κύπρου, είπε «όχι» σε ένα αχρείαστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών και τάχθηκε υπέρ της έναρξης εποικοδομητικού διαλόγου «ώστε να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ο Πρόεδρος τη Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης εξέδωσε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής γραπτή δήλωση, με στόχο την εκτόνωση της κρίσης από τις τουρκικές αντιδράσεις για τη ψηφοφορία σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα. Στη δήλωση του εξηγεί, πως ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί με κανέναν τρόπο σε ένα αχρείαστο παιγνίδι επίρριψης ευθυνών μετά και τους ισχυρισμούς Τουρκοκύπριου ηγέτη, ότι βρόντηξε την πόρτα και έφυγε.

«Μετά και τη δημόσια αποτύπωση όσων έχουν επισυμβεί από τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρει χαρακτηριστικά και για ακόμα μια φορά επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον εν εξελίξει διάλογο έτσι ώστε «να εξευρεθεί λύση που να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και στις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου».

Επίσης, διαβεβαιώνει για την ειλικρινής πρόθεσή του «η λύση να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» και εξηγεί, πως επιθυμεί, αυτή να βασίζεται «στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Εάν η ίδια αποφασιστικότητα διακρίνει και την άλλη πλευρά, καλώ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να είναι παρών στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, προκειμένου μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για θετικό αποτέλεσμα» υπογραμμίζει στο τέλος της ανακοίνωσης του.

Διαβάστε επίσης:

«Λογική» θεωρεί την υπάρξη δυσκολιών στο Κυπριακό η Κομισιόν