Στο τρίωρο debate των πολιτικών αρχηγών το οποίο μάλιστα είχε συνολικά πάνω από 70% τηλεθέαση, είδαμε τρία αυτογκόλ από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. 

Οι συμμετέχοντες κράτησαν τους αυστηρούς κανόνες που είχαν μπει από την αρχή και στον μεταξύ τους διάλογο δεν δημιουργήθηκε στην ουσία κανένα σημαντικό πολιτικό γεγονός.

Ποια ήταν τα τρία αυτογκόλ τα οποία έβαλε ο Τσίπρας στο debate των πολιτικών αρχηγών;

 

  • Αρχικά ο κ. Τσίπρας υπερασπίσθηκε τους υπουργούς του Μπαλτά και Χριστοδουλοπούλου.
  • Ισχυρίστηκε για ακόμα μία φορά ότι το τρίτο Μνημόνιο είναι καλύτερο από τα προηγούμενα και έκανε αναφορά στην ελάφρυνση του χρέους.
  • Επανέλαβε επίσης, την υπόσχεσή του ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά όταν η οικονομία σημειώσει ανάπτυξη.

Τι εντύπωση έδωσαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί;

Τις εντυπώσεις ως πιο άνετος κέρδισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Από την πλευρά του Ποταμιού τονίστηκε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης κατάφερε να σκοράρει  γιατί μίλησε συγκεκριμένα υπέρ της μείωσης του Δημοσίου.

Την ίδια στιγμή στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά θεωρούν ότι η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει υψηλότερη δημοτικότητά από τον προκάτοχό της Ευάγγελο Βενιζέλο και έτσι κατάφερε να γίνει συμπαθής στο κοινό που παρακολουθούσε το debate.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην πρώτη του εμφάνιση ως πολιτικός αρχηγός άφησε αιχμές κατά του κ. Τσίπρα που υπέγραψε τρίτο Μνημόνιο όταν έλεγε το αντίθετο τον Ιούνιο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έδειχνε ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και επιτέθηκε προς όλους.

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε σε δύσκολη θέση αφού κλήθηκε να υπερασπιστεί τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για ΕΝΦΙΑ και μεταναστευτικό ενώ τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας.