Αν και τη Δευτέρα το υπουργείο Μεταφορών σε σχετική του ανακοίνωση δήλωσε πως ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ, παρά τη δέσμευσή της, δεν έχει αποδώσει ούτε ένα λεπτό στους εργαζομένους της ο Πρόεδρος του εργαζομένων δήλωσε πως η συμφωνία που έχει γίνει τηρείται. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Χρήστος Στεφανίδης, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε:

Τηρούμε τη συμφωνία μας και καταβάλλουμε μέρος των εισπράξεών μας για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Και πρόσθεσε: «Χθες μπήκε στον τραπεζικό λογαριασμό του Οργανισμού η δόση του Δεκεμβρίου από το ελληνικό Δημόσιο προς την επιχείρηση, ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Η επιχείρηση έχει κι άλλες υποχρεώσεις και από το ποσό που μπήκε στον λογαριασμό, η τράπεζα κράτησε απευθείας το 1 εκατ. ευρώ. Για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τον μήνα Σεπτέμβριο, εμείς η διοίκηση, συμπληρώσαμε το ποσό που έλειπε. Κι αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε αρκετές φορές».

Παράλληλα βέβαια ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ρύθμιση των οφειλών ύψους 12 εκατ. ευρώ, του ελληνικού Δημοσίου προς τον οργανισμό, λόγω της διαφοράς του ΦΠΑ».