Για πιο αυστηρές οι ποινές της λαθρεπιβίβασης, κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης, ζητώντας να μετατραπεί η ποινή της λαθρεπιβίβασης από πταίσμα σε πλημμέλημα. «Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας» απάντησε ειρωνικά, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της ακρόασης στην Επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ ζήτησε «οι παραβάτες να μην τιμωρούνται σε επίπεδο πταίσματος αλλά σε βαθμό πλημμελήματος».

Η πρόταση αυτή προβλέπει τη σύλληψη του παραβάτη, που είτε θα οδηγείται στο Αυτόφωρο είτε θα δικάζεται με τακτική δικάσιμο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Εάν η λαθρεπιβίβαση μετατραπεί σε πλημέλλημα, θα σημαίνει και κίνδυνο φυλάκισης για τον συλληφθέντα, από 3 μήνες έως 5 έτη. Με τα τωρινά δεδομένα οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο ή κράτηση.

«Φεύγει» ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ μετά την πρόταση για φυλάκιση των λαθρεπιβατών

«Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας» απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο  υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, εν συνεχεία προανήγγειλε την καρατόμησή του, εξαιτίας ακριβώς της πρότασής του για αλλαγή του ποινικού κώδικα, ώστε να τιμωρούνται ακόμα και με φυλάκιση όσοι χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο.

Ακόμη, έκανε λόγο πως το υψηλόβαθμο στέλεχος του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών συμβουλεύει και τους εκπροσώπους των δανειστών φού ανάλογη πρόταση του έκαναν και οι λεγόμενοι Θεσμοί.

Να αναφέρουμε πως αναμένεται αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ , από την αρχή της ερχόμενης χρονιάς, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, σύμφωνα με επίσημους κυβερνητικούς κύκλους.

Konstantinos Tsakalidis / SOOC