Ο βιαστής της Δάφνης κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης μέσω του συνηγόρου του. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος ζητά να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτησή του με κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

O 52χρονος Παναγιώτης Κοντιζέλος θυμίζουμε ότι κατηγορείται για την αρπαγή και τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 22χρονης φοιτήτριας στο ημιυπόγειο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Ο συνήγορός του, Λευτέρης Ειρηνάκης, σημείωσε πως «από το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης καταδεικνύεται το πρόβλημα αναπηρίας και στους δύο οφθαλμούς καθώς το ποσοστό που του αναγνωρίζει είναι το 1/20».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο νόμος ορίζει ρητά τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν. Σε αυτό το στάδιο της ποινικής διαδικασίας δεν εξετάζεται η ενοχή, αλλά η διασφάλιση παρουσίας του κατηγορουμένου στο ακροατήριο με το λιγότερο επαχθές δικονομικό μέτρο.»

Τονίζεται πως ο κατηγορούμενος βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση στις φυλακές της Τρίπολης.

Η φοιτήτρια πήρε εξιτήριο από το Τζάνειο κι έχει μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, διότι φέρει κακώσεις στα πόδια και τα χέρια της από το πολύωρο δέσιμο με τους ιμάντες.