Σε μια αιφνιδιαστική συνέντευξη Τύπου προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, κατά την οποία προανήγγειλε νέο διάταγμα για τη μετανάστευση.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας την Πέμπτη σε εκπροσώπους του Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Donald Trump δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα, λέγοντας ότι θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει τις ΗΠΑ.

Αξίζει να τονιστεί ότι το τριμελές συμβούλιο δικαστών αποφάσισε προ ημερών ομόφωνα ότι η Κυβέρνηση του Donald Trump δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάποια απόδειξη, η οποία να στηρίζει τις ανησυχίες για την απειλή της ασφάλειας της χώρας και να δικαιολογεί την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος για «μπλόκο» στην είσοδο ταξιδιωτών και προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Αναφορικά με τις επαφές του πρώην Συμβούλου του για Θέματα Εθνικής Ασφαλείας με Ρώσους διπλωμάτες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, ο D. Trump σχολίασε ότι ο κ. Flynn έκανε τη δουλειά του τηλεφωνώντας τον Ρώσο πρέσβη, όμως, δεν είναι αποδεκτό ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί λεπτομέρειες απ’ την συνομιλία τους.

Θυμίζουμε ότι ο Michael Flynn υπέβαλε την παραίτησή του λόγω του ζητήματος το οποίο δημιουργήθηκε σχετικά με επαφές που είχε με αξιωματούχους της Ρωσίας για το ζήτημα των κυρώσεων πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Trump.

Τέλος, ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε λόγο ότι κληρονόμησε μια χαοτική κατάσταση. «Πρόκειται για το χάος. Θέσεις εργασίας χάθηκαν από την χώρα μας, στο Μεξικό και αλλού»,  ενώ μίλησε και για «καταστροφή» στη Μέση Ανατολή.