Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, πριν από λίγες ώρες και συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ) υπέγραψε το σχετικό διάταγμα κι έτσι ανέστειλε το ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων. Το εν λόγω πρόγραμμα αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν ένα από τα πιο φιλόδοξα στον κόσμο για τη μετεγκατάσταση θυμάτων ένοπλων συρράξεων.

Να θυμίσουμε, πως το ομοσπονδιακό πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων, είχε δημιουργηθεί με νόμο τον οποίο είχε εγκρίνει το Κογκρέσο το 1980 και επέτρεψε την υποδοχή στις ΗΠΑ περίπου 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το διάταγμα για την «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» το οποίο υπέγραψε ο Trump προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος, όπως επίσης και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

Τα τονίσουμε, πως στους πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα και από αυτούς 18.000 έχουν μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ μετά το 2011, πλεόν απαγορεύεται η είσοδος οριστικά και μόνη εξαίρεση αποτελούν ορισμένοι χριστιανοί.

Αξίζει, να τονίσουμε, πως μόλις το 2016 οι ΗΠΑ, υπό την προεδρία Obama υποδέχθηκαν στο έδαφός τους 84.994 πρόσφυγες όλων των εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων 10.000 και πλέον Σύρων.

Διαβάστε επίσης:

Οι τρομακτικές εξαγγελίες του Trump και η δόση ρεαλισμού που περιέχουν