Με την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ να έχει πλήξει χιλιάδες νοικοκυριά, ο Πρόεδρος Donald Trump αποφάσισε, μετά την επίσκεψή του στο Τέξας, να προσφέρει χρήματα απ’ τα προσωπικά του κεφάλαια προκειμένου ν’ ανακουφίσει τους πληγέντες.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα απ’ τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Trump δεσμεύτηκε να κάνει δωρεά 1 εκατ. δολαρίων απ’ τα προσωπικά του κεφάλαια για την ανακούφιση των πληγέντων απ’ τον Χάρβεϊ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής Προεδρίας, η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ επηρέασε περί τις 100.000 κατοικίες, σε διάφορες περιοχές του Τέξας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ο D. Trump θα κάνει επίσκεψη το Σάββατο στην περιοχή του Χιούστον και του Λέικ Τσαρλς, στη Λουιζιάνα.

Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών απ’ τη φονική καταιγίδα κάνει λόγο για 44 θύματα.

Τα νερά υποχωρούν, όμως, παράλληλα αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής και των απωλειών.

Οι εκτοπισμένοι είναι δεκάδες χιλιάδες και οι υλικές ζημιές χρειάζονται δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκατασταθούν.

Θυμίζουμε πως το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει απ’ το βράδυ της Τετάρτης ότι ο Χάρβεϊ υποβαθμίστηκε σε χαμηλό βαρομετρικό, όμως, επισήμανε πως «οι καταστροφικές και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες θα συνεχιστούν μέσα και γύρω από το Χιούστον, το Μπομόν/ Πορτ Άρθουρ προς τα ανατολικά ως τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα ολόκληρη την εβδομάδα».

Λόγω της κακοκαιρίας θα αυξηθεί και η τιμή της βενζίνης, όπως προειδοποίησε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ.

Photo: EVAN VUCCI/AP