Ο καλλιτέχνης από τη Συρία Abdalla Al Omari, βγάζει τους μεγαλύτερους ηγέτες του πλανήτη από τα κουστούμια της δύναμης και της εξουσίας και τους ζωγραφίζει σαν πρόσφυγες.

Όπως βλέπετε και εσείς στις φωτογραφίες το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και συγκινητικό παράλληλα, αν αναλογιστεί κανείς πως πολλοί από τους συμπατριώτες του Σύριου καλλιτέχνη έχει πάρει το δρόμο της προσφυγιάς λόγω του αιματηρού εμφυλίου που μαστίζει τη χώρα του.

Οι μοναδικές εικόνες που μας παρουσιάζει ο Abdalla Al Omari, τοποθετούν του ισχυρότερους ηγέτες που πολλοί από αυτούς έχουν κουνήσει το δάχτυλο απαξιωτικά και έχουν πάρει ακραίες αποφάσεις για το προσφυγικό, στην ευάλωτη θέση του ξεριζωμένου.

Έτσι θα δείτε τον Donald Trump ταλαιπωρημένο με ένα παιδάκι στους ώμους να περπατάει προς το άγνωστο, την Angela Merkel ρακένδυτη και τον Vladimir Putin σαν άλλος ικέτης να ζητάει βοήθεια στη μέση του δρόμου.

Ο Abdalla Al Omari, είναι ένας από τους πέντε εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες και είναι από τους τυχερούς καθώς πριν λίγο καιρό έγινε δεκτός στο Βέλγιο και σήμερα ζει, εργάζεται και δημιουργεί στις Βρυξέλλες.

Πηγή:cnn.gr, ayyamgallery.com.net abdallaomari.com, abdallaomari/fb/insta