Για το κρίσιμο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου μίλησε σε συνέντευξη του στο Bloomberg TV την Παρασκευή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Γ. Στουρνάρας βεβαίωσε, πως τα πάντα είναι έτοιμα και εξέφρασε την ελπίδα του «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα σημείωσε «η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους».

«Τα μέτρα που θα απαιτηθούν για την ελάφρυνση του χρέους δεν θα είναι πολύ αυστηρά» ξεκαθάρισε και εξήγησε «θα ήταν καλύτερο να συμφωνηθούν τώρα, ακόμη και εάν εφαρμοστούν μετά το πέρας του προγράμματος».

Για το χρέος:

Ο Διοικητής της ΤτΕ σημείωσε «εάν υπάρξει απόφαση για το χρέος, τότε θα έχουμε εξελίξεις και στο ζήτημα της ένταξης της Ελλάδος στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ» και τόνισε αναφερόμενος στις σχέσεις ΤτΕ – κυβέρνησης «είναι θετικές και «πολύ καλύτερες από πριν».

Για την οικονομία:

Ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και είπε χαρακτηριστικά «τα χειρότερα είναι πίσω μας. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά με πέρυσι».

Για τις τράπεζες:

«Δεν θα απαιτηθούν νέα κεφάλαια και προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» δήλωσε.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης του μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου και τόνισε «η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να είναι διευκολυντική, έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι για τον πληθωρισμό».