Ο σκύλος είναι όντως ο καλύτερός σου φίλος σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Ιαπωνία που αποδεικνύει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η πίστη του σκύλου σου σε σένα. Η νέα έρευνα έδειξε ότι ο σκύλος σου θα αγνοήσει τελείως κάποιον ο οποίος σε προσβάλλει, ακόμα κι όταν αυτός του προσφέρει φαγητό.

Είναι ένα επίπεδο κοινωνικής συνεργασίας που σπάνια συναντάται στο ζωικό βασίλειο.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε τρεις ομάδες 18 σκύλων με μια ποικιλία από ράτσες όπως γκόλντεν ριτρίβερ και chihuahua και ενός μεγάλου φάσματος ηλικιών από 7 μηνών έως 14 ετών.

Τα σκυλάκια παρακολουθούσαν το αφεντικό τους να προσπαθεί να ανοίξει ένα κουτί. Δύο ξένοι ήταν πάντα παρόντες. Στην πρώτη ομάδα ο ιδιοκτήτης ρώτησε τον έναν άγνωστο για βοήθεια αλλά εκείνος αρνήθηκε, ενώ ο άλλος παρέμεινε ουδέτερος. Στη δεύτερη ομάδα το άτομο πήρε βοήθεια από τον έναν άγνωστό, ενώ το τρίτο άτομο παρέμεινε ουδέτερο. Τέλος, στην τρίτη ομάδα κανένας από τους αγνώστους δεν αλληλεπίδρασε με τον ιδιοκτήτη.

Στη συνέχεια όλοι οι άγνωστοι προσέφεραν στα σκυλάκια φαγητό. Τα σκυλιά αποδείχθηκαν πρόθυμα να λάβουν την τροφή από όλους, εκτός όμως από εκείνους που αρνήθηκαν να προσφέρουν βοήθεια στο αφεντικό τους.