Όταν έχεις φαντασία, όρεξη για δημιουργία και δουλειά αλλά επίσης και την ιδέα της ανακύκλωσης αναπτυγμένη στο μυαλό σου, μπορείς να κάνεις θαύματα. Αυτό, μας το αποδεικνύει ο Νίκος Δενδρινός γνωστός ως Skate MO που παίρνει παλιές σανίδες του skate και τις μεταμορφώνει σε ότι αντικείμενο μπορεί να φανταστείς.

Όλη αυτή η ιδέα του Skate MO που πλέον εκτός από αγαπημένη του ασχολία έχει γίνει και δουλειά του ξεκίνησε από την αγάπη του για το skate αφού από μικρός ανέβαινε στην δική του σανίδα και έκανε βόλτες και κόλπα στους δρόμους και στις πλατείες.

 1. Πώς σου ήρθε η ιδέα να φτιάξεις κάτι από σανίδες του skate και ποιο ήταν το πρώτο αντικείμενο που έφτιαξες;
 2. Αγαπάω πολύ τις σανίδες του skate και έτσι αποφάσισα να βρω έναν τρόπο να διακοσμήσω με αυτές έναν τοίχο του σπιτιού μου. Αυτή, λοιπόν, ήταν και η πρώτη μου δημιουργία. Ξεκίνησα να μαθαίνω κοιτώντας πως επεξεργάζονται τις σανίδες αρκετοί καλλιτέχνες του εξωτερικού αλλά και διάφοροι ξυλουργοί. Κάπως έτσι έκανα τη δική μου αρχή.
 3. Πότε ξεκίνησες;
 4. Περίπου εδώ και δέκα μήνες είδα την σανίδα σαν υλικό κατασκευής και όχι μόνο ως χόμπι.
 5. Τις σανίδες που χρησιμοποιείς ως πρώτη ύλη για τις κατασκευές σου από που τις προμηθεύεσαι;
 6. Έκανα από πολύ μικρός skate και έτσι γνωρίζω αρκετό κόσμο που ασχολείται ακόμα με αυτό. Αυτοί μου δίνουν τις παλιές τους σανίδες αλλά πολλές ακόμα σανίδες τις παίρνω και από διάφορα καταστήματα με skate που συνεργάζομαι.
 7. Την δική σου πρώτη σανίδα την έχεις μετατρέψει σε κάτι άλλο;
 8. Όχι, την πρώτη σανίδα μου την έχω απλά κρεμασμένη στο τοίχο του σπιτιού μου ως διακοσμητικό.  Την αγαπημένη μου, όμως, την έκανα σφραγίδα για το Skate Mo αλλά και θήκη για το κινητό μου για να την χρησιμοποιώ και να την έχω πάντα κοντά μου.
 9. Ποιο είναι το πιο περίεργο αντικείμενο που έχεις φτιάξει;
 10. Γενικότερα μ’αρέσει να φτιάχνω ασυνήθιστα πράγματα. Μου είχε έρθει, λοιπόν, κάποια στιγμή σαν σκέψη να φτιάξω smoking pipes (πίπες καπνίσματος) και το έκανα. Δεν είναι περίεργη κατασκευή αλλά είναι πολύ ιδιαίτερη. Έχει πολύ λεπτομέρεια, περισσότερα υλικά και φυσικά θέλει αρκετή υπομονή γιατί απαιτεί περισσότερο χρόνο από τις υπόλοιπες κατασκευές για να φτιαχτεί.
 11. Ποια είναι τα στάδια της επεξεργασίας της σανίδας;
 12. Αρχικά πρέπει να περάσω την σανίδα με γυαλόχαρτο μετά τις ισιώνω, τις τρίβω, τις επεξεργάζομαι, τις κολλάω ξανά και τέλος τις γυαλίζω για να είναι πιο όμορφο το αποτέλεσμα.
 13. Πόσο καιρό σου παίρνει να ολοκληρώσεις ένα αντικείμενο;
 14. Εξαρτάται από το αντικείμενο, από τις λεπτομέρειες που έχει αλλά και από μέγεθος της κατασκευής. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστώ και αρκετές ημέρες για να το τελειώσω αν σκεφτείς ότι κάθε στάδιο επεξεργασίας έχει και χρόνο αναμονής για το επόμενο.
 15. Δουλεύεις με παραγγελιές ή φτιάχνεις μόνο πράγματα που επιλέγεις εσύ;
 16. Ο κάθε πελάτης μπορεί να δει φωτογραφίες και να παραγγείλει κάποιο από τα αντικείμενα που ήδη έχω φτιάξει. Βέβαια κάνω και custom παραγγείλεις αφού πρώτα μου εξηγήσει ο πελάτης τι ακριβώς θέλει και πώς ακριβώς το φαντάζεται.
 17. Τώρα ξέρουμε ότι έχεις την δική σου σελίδα στο facebook και από εκεί μπορούν να δουν τις δημιουργίες σου αλλά συνεργάζεσαι και με ορισμένα καταστήματα. Αργότερα τι σκέφτεσαι;
 18. Ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον. Αυτή την στιγμή τα πράγματα πάνε πολύ καλά, έχω αρκετές παραγγελίες και έχω ξεκινήσει συνεργασία με κάποια μαγαζιά όπου θα βρίσκονται τα αντικείμενα Skate MO. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν από την σελίδα μου στο facebook. Εκτός των υπολοίπων, είμαι sponsor στο πρώτο παγκόσμιο online skateboard App από όπου οι χρήστες μπορούν κερδίσουν αντικείμενα Skate MO.
 19. Πιστεύεις ότι όλα τα αντικείμενα μπορούν να ανακυκλωθούν και πόσο θα βοηθήσουμε την ζωή μας αυτό;
 20. Σχεδόν όλα τα αντικείμενα μπορούν να ανακυκλωθούν. Όλο αυτό θα έκανε τον κόσμο μας καλύτερο και βάζοντας λίγη φαντασία εκτός από το να προστατεύσουμε το περιβάλλον θα δίναμε στην ζωή μας χρώμα και ιδιαίτερα- μοναδικά αντικείμενα.