Σάλος επικρατεί στην Βραζιλία όπου κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 15,5 εκατ. δολαρίων ο Πρόεδρος της Βουλής της, Εντουάρντο Κούνια.

Σημείωση!

Η νέα αυτή πληροφορία έρχεται να δείξει ότι δεν έχουν τελικά τέλος οι υποθέσεις οι οποίες  σχετίζονται με το σκάνδαλο διαφθοράς που παρατηρήθηκε στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου, την Petrobras.

Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα ξένα Μέσα, οι εισαγγελικές αρχές της Βραζιλίας απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Προέδρου της Βουλής της, Εντουάρντο Κούνια, για φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που κατηγορείται:

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Βραζιλίας Κούνια τον Αύγουστο είχε κατηγορηθεί ότι πήρε (κάτω από το τραπέζι) 5 εκατ. δολάρια με σκοπό  για να εγκρίνει μια σύμβαση πετρελαίου της εταιρείας, Petrobras παίρνοντας έτσι μέρος σε ένα σκάνδαλο το οποίο μετά από υπολογισμούς φαίνεται πως προκάλεσε ζημίες ύψους 2 δισεκ. δολαρίων μέσα σε δέκα χρόνια (από το 2004 έως το 2014).

Μέσω της  έρευνας αποκαλύφθηκε επίσης, ότι ο κ. Κούνια αλλά και η σύζυγος του έχουν στην κατοχή τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.