Άνετη ήταν τελικά η νίκη που πέτυχε στις βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως επισήμανε η τελευταία καταμέτρηση των ψήφων, μπορεί το ποσοστό των ψηφοφόρων που προσήλθε στις κάλπες να είναι μικρό, αλλά ο Πούτιν δεν έχει χάσει τη δύναμη του.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, μετά την καταμέτρηση του ενός τέταρτου των συνολικών ψήφων αναφέρουν πως η κυβερνώσα Ενωμένη Ρωσία κατάφερε να συγκεντρώσει το 51% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής.

Τι σημαίνει αυτό;

Σαφώς πως αναμένεται να επιτρέψει στο κόμμα να επωφελείται από την δημοτικότητά του έτσι ώστε να μπορέσει να επεκτείνει την κυριαρχία του στην κατώτερη βουλή.

Ο Πούτιν ο οποίος μίλησε στο προσωπικό της εκλογικής εκστρατείας της Ενωμένης Ρωσίας δήλωσε ότι η νίκη δείχνει πως «οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να εμπιστεύονται την ηγεσία παρά την οικονομική επιβράδυνση που έχει χειροτερέψει και από τις κυρώσεις της Δύσης για την Ουκρανία».

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το κόμμα έχει αποκτήσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα,  έχει νικήσει» επισήμανε ο Βλ. Πούτιν από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όπου μετέβη μαζί με τον σύμμαχό του, πρωθυπουργό και ηγέτη του κόμματος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι η ζωή είναι δύσκολη για τους ανθρώπους, υπάρχουν πολλά προβλήματα, πολλά άλυτα προβλήματα. Ωστόσο, έχουμε το αποτέλεσμα αυτό».

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία το λαϊκιστικό κόμμα LDPR είναι δεύτερο με 15,1%, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα έρχεται τρίτο με 14,9%, και το κεντροαριστερό Δίκαιη Ρωσία τέταρτο συγκεντρώνοντας 6,4%.