Ο Άγγελος Περλέγκας, γνωστός και ως Policymaker, είναι ένας επαγγελματίας παίχτης του Hearthstone, ένας από τους καλύτερους Entertainers στα ελληνικά Streams και πάνω απ’όλα “μεγάλος fan του Stan“. Μας μιλάει για  τη νέα μόδα στο διαδίκτυο που ακούει στο όνομα Twitch και μας αναλύει διάφορες απορίες πάνω στο χώρο του Gaming.

 1. Είσαι ένας από τους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με το Live Streaming στο Twitch. Πες μας λίγα λόγια και εξήγησε μας γι’αυτή τη νέα μόδα.
 2. Γεια σας, ευχαριστώ για τη πρόσκληση! Το streaming αποτελεί μια πραγματική τεχνολογική επανάσταση, όχι μόνο στο χώρο του gaming, αλλά γενικά. Συνδυάζει στοιχεία από τηλεόραση, ραδιόφωνο, αλλά και πολύ από τη διαδικτυακή τρέλα που διακρίνει τη γενιά μας. Αποτελεί ένα ξεχωριστό τρόπο έκφρασης, θα ήθελα να πω ίσως λιγότερο καλλιτεχνικό από το “youtubing”, αλλά σίγουρα αμεσότερο και πιο «ειλικρινή».
 3. Πότε ξεκίνησες με το Stream;
 4. Σχετικά με εμένα, ξεκίνησα το streaming περίπου τέλη Σεπτέμβρη με δοκιμαστική εκπομπή για το Pro Evolution Soccer 2014, της Konami, και έπειτα συνέχισα σταθερά με το παιχνίδι της Blizzard, το Hearthstone! Παρακολουθώ την streaming «σκηνή» από το 2010, και ήξερα πως κάποια στιγμή θα ασχοληθώ σοβαρά και εγώ όχι μόνο σαν θεατής πια, αλλά και σαν entertainer.
 5. Ποια είναι τα αγαπημένα σου Video Games;
 6. Από μικρός στα βάσανα, με Sega Master System, PC, και τις περισσότερες κονσόλες της Nintendo. Αδυναμία μου μικρός ήταν τα Legend of Zelda games, της Nintendo, και τα first person shooters, όπως το Counter-Strike. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα πως τα μόνα παιχνίδια που με τραβάνε πλέον, είναι οποιαδήποτε εμπεριέχουν το στοιχείο του ανταγωνισμού εναντίον άλλων παικτών. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορώ να κρίνω αντικειμενικά μια single-player εμπειρία. Ακόμα που και που δοκιμάζω τέτοια games.
 7. Γιατί επέλεξες να παίζεις μόνο Hearthstone στο Stream σου;
 8. Πολύ εύστοχη ερώτηση, γιατί το να επικεντρωθώ σε αυτό ήταν όντως μία συνειδητή επιλογή. Πιστεύω πώς να μπορέσεις να συνδυάσεις εσύ σε ένα πακέτο τα στοιχεία της διασκέδασης, της ψυχαγωγίας, αλλά και της «ανταμοιβής», πρέπει να εστιάσεις σε συγκεκριμένους στόχους, να εξάγεις τα συμπεράσματα σου, και να βελτιωθείς μέσω αυτών. Οι παράγοντες αυτοί με έκαναν να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να επικεντρωθώ σε αυτό. Φυσικά μπορώ να το αναλύσω πιο διεξοδικά, αλλά θα ανοίξουμε μεγάλο θέμα!
 9. Πιστεύεις πως μπορεί να πάρει τεράστιες εκτάσεις το Live Streaming στην Ελλάδα;
 10. Δεν το πιστεύω απλά, το γνωρίζω κιόλας. Είναι σαν να ρώταγες στις απαρχές της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου αν θα επιτύχουν τα μέσα αυτά. Σίγουρα υπήρχαν οι συντηρητικές ή αν θες οι επικριτικές φωνές που δεν συμφωνούσαν, αλλά όπως και τότε με αυτά, έτσι και τώρα το streaming, ή στα ελληνικά, η (αμφίδρομη) «ροή» αυτή επικοινωνίας είναι δεσμευμένη με την επιτυχία, γιατί αποτελεί καινοτομία, και οι καινοτομίες εξελίσσουν τη κοινωνία. Αν θεωρείς τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο επιτυχίες στην Ελλάδα (υπάρχει άραγε μέρος που δεν δέχεται παντοκρατορία των μέσων αυτών?), τότε να θεωρήσεις δεδομένη και αυτή του streaming.
 11. Πέρα από το Streaming τι άλλο σε απασχολεί το τελευταίο καιρό;
 12. Με απασχολεί το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που μου έχει φάει τη ψυχή μου χρόνια τώρα! Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο μου αρέσουν τα μισά μαθήματα, και το πόσο απεχθάνομαι τα άλλα μισά! Παρόλα αυτά πιστεύω πως αποτελεί πρότυπο οικονομικής σχολής για όσους λατρεύουν το πεδίο. Αν καταφέρω επίσης να χάσω και κάποια κιλά που πήρα το τελευταίο χρόνο, θα είμαι πανευτυχής!
 13. Γιατί έχεις ψύχωση με τον Stan;
 14. Τον Στράτο τον άκουσα για πρώτη φορά το 2010 σε συμμετοχή του σε τραγούδι του Bo, αλλά από το 2011 που έβγαλε τις δικιές του δουλειές, έπαθα πλάκα. Δε ξέρω πως γίνεται να συγκεντρώνονται τόσο μεγάλες δόσεις ταλέντου, ομορφιάς, τελειότητας, τέλος πάντων, σε ένα πακέτο!Αλήθεια τώρα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τέτοια ελληνικά τραγούδια, και πιστεύω πως και οι πιο hardcore μεταλάδες(ΝΑΙ), έρχεται κάποια στιγμή που θα ακούσουνε τέτοια τραγούδια. Αν μη τι άλλο περνάμε πολύ καλά στα streams, και οι πλάκες δίνουν και παίρνουν. Αυτό για μένα και μόνο είναι αρκετός λόγος για να συνεχίσω να ακούω Στράτο.
 15. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου Streamer στην Ελλάδα;
 16. Δεν πρόκειται να αναφέρω πραγματικά κανένα όνομα, για το πολύ απλό λόγο ότι δεν πιστεύω ότι αξίζει να γίνει τέτοια διάκριση ακόμα. Επειδή ακόμα το streaming βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, και δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα, θα ήθελα να τονίσω πως οποιοδήποτε άτομο επιμείνει και αφιερώσει το χρόνο του σε αυτό, και κάνει τον κόσμο του, είτε 10 είτε 100 είτε 1000 άτομα, να περνάνε καλά μαζί του, τότε έχει το σεβασμό μου. Ακριβώς επειδή τα άτομα αυτά είναι ΠΟΛΛΑ, ακόμα και σε αυτό το πρώιμο στάδιο, δεν πρόκειται να αναφέρω ξεχωριστά κανένα, θα είναι αδικία για όποιον ξεχάσω.
 17. Σκέψεις για το μέλλον του Policymaker και τι να περιμένουμε με τη νέα σεζόν;
 18. Με νέο περιεχόμενο στο Hearthstone να έρχεται σύντομα, με την κυκλοφορία τόσων σημαντικών τίτλων τους επόμενους μήνες, αλλά και πάνω από όλα λόγω της πραγματικής δίψας μου για επικοινωνία αλλά και ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους gamers, το διαγράφεται ζωηρό και γεμάτο νέες εμπειρίες που μας περιμένουν! Η νέα σεζόν θα έρθει με περισσότερα streams, ποιοτικότερο περιεχόμενο καθώς γινόμαστε πιο οικείοι με το μέσο και την χρήση του, καθώς φυσικά και πολύ, πολύ γέλιο. Stay tuned!