Ο Αγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Paul Mason με tweet του ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ξεκίνησε η καμπάνια του στο indiegogo με στόχο να μαζέψει χρηματοδότες για το νοτκιμαντερ του για το ΣΥΡΙΖΑ. To εντυπωσιακό βεβαίως είναι πως μέσα σε λιγότερο από μία ώρα έχει μαζέψει ήδη £26,503 με αρχικό στόχο τις 30.000 σε 60 ώρες!

Όπως είχε δηλώσει και παλαιότερα, ο Mason ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με παραγωγό τον ίδιο και σκηνοθέτη τη Θεόπη Σκαρλάτου. Στο tweet του μας γνωστοποίησε μάλιστα και τον τίτλο του: «Greece: Dreams take Revenge».

Ο Mason ήταν επίσης παραγωγός στο μίνι ντοκιμαντέρ “Ελλάδα, το τέλος της λιτότητας;” με θέμα την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του τώρα είναι η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

Για την ολοκλήρωσή του ζητά όμως την οικονομική βοήθεια του κοινού μέσω crowdfunding, καθώς όπως αναφέρει, χρειάζονται τουλάχιστον 35.000 λίρες με τα οποία θα προσλάβουν Έλληνες οπερατέρ, συντάκτες και ερευνητές.

Ποιος είναι:

O Mason, γεννημένος το 1960, είναι δημοσιογράφος και παρουσιαστής στο Channel 4 News, ενώ στο παρελθόν ήταν οικοδεσπότης στο περίφημο Newsnight του ΒΒC όπου εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την επεισοδιακή συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ. Ειναι συγγραφέας και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμο του Wolverhampton.