Μπορεί ΗΠΑ και Βρετανία να έχουν ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του σεναρίου για βόμβα στο ρωσικό Airbus, ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε εκφράσει τη θέση του.

Με δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη τόνισε πως κλίνει και ο ίδιος προς την θεωρία ότι πιθανότατα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροσκάφος.

“Νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο, και αυτό είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν”, ήταν τα λόγια του Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόσθεσε πως “Θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι οι δικοί μας ερευνητές και η δική μας κοινότητα πληροφοριών θα μάθουν τί συνέβη προτού προβούμε σε συγκεκριμένες δηλώσεις. Είναι όμως ασφαλώς πιθανόν ότι υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο”.

Το μοιραίο αεροσκάφος κατέπεσε το Σάββατο, στην έρημο του Σινά, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και διαλύθηκε την ώρα που βρισκόταν τον αέρα μόλις 23 λεπτά μετά την απογείωση του από το Σαρμ ελ-Σέιχ.

Οι τζιχαντιστές κάνουν λόγο ότι εκείνοι έριξαν το αεροσκάφος, ενώ ΗΠΑ και Βρετανία έχουν ταχθεί υπέρ του σεναρίου πως υπήρχε βόμβα τοποθετημένη από τους τζιχαντιστές.