Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο ΟΗΕ προτείνει με έγγραφό του, την αποποινικοποίηση της κατοχής και χρήσης ναρκωτικών. Βεβαίως, το έγγραφο αποσύρθηκε λόγω πιέσεων που ασκήθηκαν από «τουλάχιστον μία κυβέρνηση».

Ο ΟΗΕ πρότεινα η χρήση των ναρκωτικών να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα υγείας και όχι ως έγκλημα!

Η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών «για προσωπική χρήση» είναι συμβατή με τη διεθνή νομοθεσία για τα ναρκωτικά και εξυπηρετεί την προστασία της υγείας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτή είναι η πρόταση του ΟΗΕ

Η υπόθεση άρχισε να εξετάζεται όταν ο ιδρυτής της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, μέλος μιας παγκόσμιας επιτροπής για τις πολιτικές καταπολέμησης των ναρκωτικών, αποκάλυψε σε ιστολόγιο του την ύπαρξη του εγγράφου. Χαιρέτησε την πρόταση του ΟΗΕ, με την οποία δηλώνει ότι συμφωνεί απόλυτα, και δήλωσε ότι προχώρησε στην αποκάλυψη για να προλάβει πολιτικές πιέσεις που θα οδηγούσαν στην απόσυρσή του την τελευταία στιγμή.

Μετά από αυτή τη δήλωση, το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προτείνει άμεσα αλλαγή των πολιτικών και έκανε λόγο για «ατυχή παρεξήγηση» σχετικά με τη φύση του δισέλιδου εγγράφου.