Το φαινόμενο “Ντόναλντ Τραμπ” συνεχίζει να σαρώνει στις ΗΠΑ, με τους πολιτικούς, τους επικοινωνιολόγους και τους δημοσιογράφους να μην καταλαβαίνουν ακόμα από που τους έσκασε αυτή η βόμβα.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας έδωσε συνέντευξη στον βρετανικό Indepedent και επιβεβαίωσε αυτό που υποψιάζονταν όλοι: ότι δεν έχει συμβούλους και ότι κάνει μπροστά στις κάμερες ό, τι του κατέβει στο κεφάλι.

Και πώς να μην τον πιστέψεις, όταν κατά καιρούς έχει κάνει τόσο σκληρές δηλώσεις για τις γυναίκες και τους μετανάστες.

Ο μεγιστάνας του real estate, ο οποίος σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί ανάμεσα στους υπόλοιπους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους, δήλωσε επίσης ότι δεν έχει καθόλου χρόνο για ταξίδια. “Οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη την προσοχή μου τώρα”, δήλωσε με σοβαρό ύφος o Ντόναλντ Τραμπ για να συνεχίσει λέγοντας:

Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, η χώρα μας έχει τόσα προβλήματα, οι υποδομές μας καταρρέουν, οι γέφυρες, τα αεροδρόμια. Έχουμε τόσα προβλήματα που σκοπεύω να περάσω πολύ χρόνο εδώ. Θα φτιάξουμε τη χώρα μας.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας επίσκεψης εκτός αμερικανικού εδάφους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Για να είναι ενήμερος για το τι συμβαίνει στον κόσμο , όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, “ρουφά” τον ημερήσιο αλλά και τον περιοδικό Τύπο. “Διαβάζω πολλές εφημερίδες. Διαβάζω επίσης πολλά περιοδικά.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που μου αρέσουν και τους σέβομαι”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας ότι σε δύο με τρεις βδομάδες , θα ορίσει έναν ή και περισσότερους συμβούλους εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει ήδη επιπλήξει τους Γερμανούς ηγέτες που πίστεψαν ότι οι ΗΠΑ θα αντιπαρατεθούν με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για το ουκρανικό ενώ έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της Κίνας για νομισματική “χειραγώγηση”.